Cerita beredar di beberapa akhbar di China tentang pengeluaran kicap yang murah di pasaran diperbuat dari rambut manusia. Kicap yang dihasilkan di China
menggunakan bahan kimia asid amino yang di ekstraks dari rambut manusia sebagaimana proses pembuatan sos soya terhidrolisis (amalan tradisional) dan kemudian secara diam-diam dieksport ke negara-negara lain. Ia terkandung dalam sebuah laporan dari penyiasatan yang telah ditayangkan di televisyen China berkaitan amalan tidak sihat dan berpotensi tercemar ialah sumber dari rambut manusia ini.KLIK SINI LEBIH LANJUT
PS: lebih rela makan nasi lemak dari fishball, dengar kata buat dari darah, pandai betul meniaga, nasib baik x bertukar jadi raja bersiong.
menggunakan bahan kimia asid amino yang di ekstraks dari rambut manusia sebagaimana proses pembuatan sos soya terhidrolisis (amalan tradisional) dan kemudian secara diam-diam dieksport ke negara-negara lain. Ia terkandung dalam sebuah laporan dari penyiasatan yang telah ditayangkan di televisyen China berkaitan amalan tidak sihat dan berpotensi tercemar ialah sumber dari rambut manusia ini.KLIK SINI LEBIH LANJUT
PS: lebih rela makan nasi lemak dari fishball, dengar kata buat dari darah, pandai betul meniaga, nasib baik x bertukar jadi raja bersiong.
2 ulasan:
o..mak oi...ini berito baik buek Den, den nak suroh anak Den baco artikel tu,sobab dio tu suko sangat makan nasi lauk kicap...tapi Den selalu boleh kicap kipas udang, jgn kicap tu dibuat dari sesungut udang sudah la..hahahhaa..apo-apo pun terimo kasih sobab bori info ini..
ha samo2 sebarkan lah yo.
Catat Ulasan